Over mij

Thijs Corporaal

Ik ben Thijs Corporaal en ik ben mijn bijenhouderij of imker- hobby in 1988 begonnen toen ik een keer gevraagd werd om een imker te helpen met het wegbrengen van zijn kasten naar de heide. Hierdoor werd ik getroffen door het imker-virus. Het was een belevenis om daar op de heide te zijn: stilte en toch veel te zien. Diezelfde winter ben ik met hem meegegaan naar een imkervereniging om meer te weten te komen over deze hobby.

In het volgende voorjaar kocht ik samen met hem, van een andere imker, twee volken en hier ben ik mee gestart.

ik hoop dat ik binnenkort weer in de sluus mag staan

Enkele facetten van mijn hobby

Bestuiving

Voor de bestuiving van het fruit en in de zaadteelt hebben ze bijen nodig ook Zijn er gewassen met windbestuiving denk maar aan de appels maar toch vraagt men imkers voor de bestuiving volken te leveren dit is omdat de appels en peren mooier zijn. De bijen zitten in een kast en hier zitten ongeveer  20.000  bijen in en later veel meer. Ook op het koolzaad is de bestuiving geweldig en levert de boer een 15% meer opbrengst op .

Honingwinning

De bijen verzamelen nectar uit de bloemen, men denkt wel eens dat dat honing is, maar de bijen bewerken het en geven dit over aan de huisbijen die het dan opslaan als honing in de raten  daarna gaan ze het verzegelen en zo blijft het goed. Later halen de imkers het  uit de verzegelde ramen en gaan die slingeren in een soort centrifuge. Hierna zeeft men de honing zodat alle wasdeeltjes er uit zijn. Koolzaad honing gaat men nog een paar keer per dag  roeren  om zo een mooie en cremige honing te krijgen. Als dit gebeurt dan laat men ze in de pot vloeien  en een deksel er op zo kan men ze goed bewaren, dan een mooi etiket er op en klaar voor de verkoop .

Ik wens jullie fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!! 🐝🎄